7 Ocak 2015 Çarşamba

EK GIDALARA GEÇİŞ 2 / ETLER BALIKLAR 6-7 ay

merhaba bebeğinizin sindirim sistemi büyüdükçe güçlenir direnç kazanır.böylece bebeğiniz daha da iri parçaları yiyebilecek kıvama gelir.
Balıkların suda ve ya buharda pişirilmesi gerekir. etler buharda ya da yağ eklenmeksizin yapışmaz bir tavada pişirilebilir.
yağ oranları daha düşük olan beyaz etleri ( tavuk,hindi eti) tercih edebilirsiniz. bununla birlikte sakatatlarhariç,tüm kırmızı ve beyaz et ürünlerine izin verilmektedir.beyaz etten yapılan jambonlar bebekler için faydalıdır ancak bunun dıındaki şarküteri ürünleri tavsiye etmiyoruz.
balık ve et eşit besin değerlerine sahip olduğundan eşit oranda tüketileblir.
işte bir kaç tarif:

PATATESLİ ÇİPURA

40 gr kadar çipura fileto                    20 cl devam maması
100 gr domates*                                50 gr patates

domates vermeden önce doktorunuza danışın . zira besin alerjisine neden olabilir.

sebzeleri yıkayıp kabuklarını soyup buharda pişirin daha sonra ayrı olaran hazırladığınız devam mamasını ekleyin ve püre haline getirin.

TAZE FASÜLYELİ TAVUK

tavuk fileto                       çay kaşığı kadar tereyağı
yeşil fasülye                      birkaç adet sapsız maydonoz (isteğe bağlı)

fasülyeyi ve tavukları buharda pişirin püre haline getirin tereyağını da ekleyip servis edin.

SEBZELİ DANA ETİ

dana fileto,kıyma ya da biftek           patates
havuç                                                  tereyağı

tüm malzemeleri buharda pişirip püre haline getirin tereyağını da ekleyip servis edin .

Farklı besinlere geçiş, bebeğinizin farklı tatları keşfetmesine ilk adımdır.et ve ya balığı her defasında birbirine karıştırmamanızı,bebeğinizin her birinin tadına ayrı ayrı varmasını tavsiye ediyoruz.sonuçta bebeklerde yeni tatları keşfetmek için zamana ihtiyaç duyarlar.

benim sizlerle paylaşacağım et balık tarifleri şimdilik bu kadar .çeşitlendirip  sunmak size kalmış. sizinde varsa alternatifleriniz tavsiye olarak alabilirim. hepinize güzel günler diliyorum tatlı anneler.

sevgiyle kalın.

2 yorum:

beyaz meleğim dedi ki...

Merhabalar öncelikle bebek büyütmek ve onun damak tadını oluşturmak gerçekten zor mesleğimden dolayı günde ben bile bazen sayısını unuttuğum kadar anneyle konuşuyorum bebek beslenmesi ve ekgıda geçişleri hakkında eminimki sizde herşeyin eniyisini araştırıyorsunuzdur benimde küçük bir önerim var size bebeğinizin kaç aylık olduğunu bilmiyorum ama 1 yaşına kadar bal,çilek ve domates pek önermiyorum ben bu besinlerin allerji yapma ihtimali biraz yüksek.Sevgilerimle bloğunuzu takipteyim banada beklerim....

Unknown dedi ki...

merhaba beyaz meleğim ! öncelikle çok teşekkür ederim . kesinlikle çok haklısınız. benim oğlum şuan 9 aylık . ve damak tadı şekillendikçe ben de yeni yeni şeyler denemeye başladım :))
hemen iade-i ziyaret e geliyorum .
sevgiler

Popüler Yayınlar