17 Şubat 2015 Salı

Ayna # kadın olmak # Özgecan için !!!!!

"Çocuklarınızı terbiye etmeye çalışmayınız,kendinizi terbiye ediniz .zira size benzeyeceklerdir "

Ne kadar Anlamlı ! Ne kadar da doğru ! Yazının başlığını ne koysam diye düşünürken ayna geldi aklıma ... Özdemir Asaf ın " kişi sevdiğinin aynasıdır " sözünden .  Şu son yaşananlardan sonra AllaK bullak oldum . Televizyonlar , haberler, sosyal medya karalara büründü. Insanlar özellikle kadınlar çıldırmışcasına saldırgan , tahammülsüz,artık yeter diyorlar .

25 kasım da kadın cinayetleri hakkında yazmıştım.. Demiştim ki bazen isyankar bir ruh taşları yerinden oynatır ama daha da yerini bulmasını Sağlar. .. Ve sonra demiştim ki mutsuz kadın , mutsuz çocuk, mutsuz aile... Şimdi bakıyorum da gerçekten öyle . İş gene biz kadınlarda bitiyor ! O canice vahşeti sergileyen adam daha önce kendi öz annesine , Babasına ,karısına da aynı Şiddeti, baskıyı uygulamış zaten.  Bu adam ortalıkta gezinen bir tehditimiş zaten. Daha kim bilir kimler dolaşıyor böyle .

Bir kitapta okumuştum adını hatırlamıyorum. Erkek Çocuklarının anneye Sergilediği davranış ve annesiyle olan ilişkisi ilerde Eşiyle olacak ilişkisine Yön verirmiş. Doğru orantılı yani. Burada da bunu görüyoruz işte . O cani annesine de şiddet uygulamış sonra evlenmiş karısına da uygulamış o da yetmemiş bir de can almış !

Her şey annede bitiyor ! Her şey ailede bitiyor! Kendimizi düzeltmeden , tabularımızı yıkmadan , kalıplaşmış doğruları hayatımızdan çıkartmadan yol alamayız.

Erkek şiddetine ( psikolojik ya da fiziksel hiç farketmiyor ) maruz kalan Zayıf kadın intikamcı olur , içine nefret tohumları ekilir . Ve sonra çocuklarını kendisini üzenlere karşı silah olarak kullanır. Hele ki bir oğlu varsa ... Ah yavrum baban sen küçükken bunları bunları yaptı, yok eve gelmedi, yok beni dövdü, yok beni aldattı diye hunharca çocuğun hayatını zehirlemeye başlayınca o çocukta psikolojik bozuklukların temeli atılıyor.bu şekilde büyüyen çocuk ya anneye ileri derecede Bağımlı oluyor ,ya babaya karşı öfkeleniyor ya da evden uzaklaşıp kendi hayatını kurmaya çalışıyor.

Dolayısıyla biz kadınlar kendi mağduriyetimizden kendimiz sorumluyuz aslında. Biz onları bu hale getirdik . Korkarak, başımızı eğerek, kendimizi geliştirmeyerek,eğitime Önem vermeyerek ve en önemlisi KENDIMIZE SAYGI DUYMAYARAK !!! Kendimizi ifade edeceğiz . Kavga etmeyeceğiz. Kesin ve net Davranışlar sergileyeceğiz. En ufak şeyden affedici olmayacağız. Çünkü bu kullanılır.
Ve en önemlisi Çocuklarımızı kendi Hayatımızın her an kullanmaya hazır silah olarak kullanmayacağız. Ben ne analar gördüm kendi kocasına nefreti,kini Yüzünden gün gün çocuklarını Babalarına karşı dolduran , kendini acındıran ...  Mutsuz bir evlilik mi ? Çocuklar için mutlu bir Boşanma mı ?

Eğitimli insanların bir an önce silkelenip kendilerine gelmeleri , Eğitimsiz amiyane tabirle TAŞ KAFA Olanları da kendilerine gelmemeleri halinde Kanunları hiç bir iyi halden yırtmalarına sebep olamayacak şekilde cezalandırılmaları Lazım. Çünkü kırsal kesimdeki kadının hali daha içler acısı. Eğitim seviyesinin,refah seviyesinin yerlerde olduğu bölgeler var. Hala ağalık sistemiyle yönetilen Köyler var,Aşiret var, kan Davası var , şehir magandaları var , var da var...  Ve böylesi adamlara Eğitimle bir Şeyler verilebileceğini ben açıkcası olur görmüyorum . Yaptırım uygulamak.en ağır şekilde cezalandırmak gerekir. Başka türlüsü olmaz .

Halamın yazısından bir Alıntı yaparak İNGİLTERE'DE yaşanan olaya karşı verilen cezaya dikkat çekmek isterim.

İngiliz yargıç, gece yarısı parktan geçen kızı korkutan adama 7 yıl 7 gün hapis verice, şaşıran gazeteciler sormuşlar : ‘Adam kıza elini bile sürmedi… Kaçan kızın çığlıklarına yetişenlerde adamı yakaladılar. Bu 7 yıl 7 gün çok değil mi?
Yargıcın yanıtı hukuk tarihine geçecek düzeydedir: ‘Kızı korkutmanın karşılığı 7 gündür. 7 yıl ise 
İngiliz kızlarının gece yarısı parkta dolaşma özgürlüklerine saldırmanın cezasıdır’.

İşte bize gerçekten böyle hakimler , savcılar gerekiyor. Illa da idam , hadım gerekmez. Kanunlar bu şekilde uygulandın yeter. Bakınız İran'a her gün idamdan bir Sürü insan ölüyor ve ben orada bir değişiklik , caydırıcılık göremiyorum. Kafalar değişmedikçe ama sadece erkeklerin değil biz kadınların kafaları değişmedikçe . Oğullarımızı mutlu , kendi kendilerine yeten, öz saygıya sahip , Kadından önce INSANA  saygılı Olmayı öğretmedikçe bu iş böyle devam eder. 

Erkek çocuğu önce anneyi görür , anneden örnek alır, kafasındaki kadın modeli annesinin Davranışları ve hareketleriyle şekillenir . Bir oğlan çocuğu nasıl yetişirse Büyüyünce de öyle olur. 
Hani ön teker nereye giderse arka teker de oraya Hesabı...bir kadının oğlu gelinine zulmediyorsa, çocuklarına zulmediyorsa, Kişiliği Zayıf ve en ufak bir şeyde havlu atıyorsa, güçlü karaktere sahip değilse  bundan pay çıkarması gereken ilk kişi kesinlikle annesidir ! 
Önce kendimiz değişelim sonra bize bunu yapanlara b.k atalım.bize kötü davrananlara sesimizi çıkartmadan biziz, aman yuvam yıkılmasın , dul kalmayayım diye psikopatça bir Evliliği sürdürmeye çalışan gene biziz ha bir de sözüm ona " çocuklar için " o çocuklara senden daha büyük kötülük eden yok anlasan !!!Kimse kusura bakmasın biz bu Davranışları Çoktan hakettik. İğneyi kendimize çuvaldızı Başkasına ...

Içim çok dolu .. Bu kadarıyla kalmayacak !!!

7 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

Ne kadar güzel e kadar da doğru yazmışsın. Özellikle erkek çocuk annelerine çok iş düşüyor gerçekten. Sizi izlemeye aldım. Ben de bloğuma beklerim.

www.bakbuharika.com

Unknown dedi ki...

Teşekkür ediyorum. Sitenizi incelemeye aldım ben de .

ikrâ dedi ki...

Her şey annede bitiyor ! Her şey ailede bitiyor! Kendimizi düzeltmeden , tabularımızı yıkmadan , kalıplaşmış doğruları hayatımızdan çıkartmadan yol alamayız.. işte bu,en doğru tespit ..

Unknown dedi ki...

Öyle, öyle de.. Önmeli olan bunları sadece yazabilen değil, uygulayan da bir anne , bir kadın olabilmek . Teşekkürler ikrâ cım :))

ikrâ dedi ki...

İşte bu da en zor kısmı,inşallah başarıp uygulayabiliriz,ben teşekkür ederim iyi geceler :))

Fernoce dedi ki...

Kafalar değişmedikçe... Dediğiniz gibi asıl meselemiz bu bizim.Umuyorum ki daha güzel günler bizim olur

Sevgilerle
http://fernoce.blogspot.com.tr/

Unknown dedi ki...

Kesinlikle katılıyorum !

Popüler Yayınlar