10 Şubat 2015 Salı

bizim diş partimiz

merhaba . oğlumun dişi çıkar çıkmaz hevesle planladığım diş buğdayını 2 gün evvel yaptık. . bizim buralarda çok bilinmediğini zannettiğim diş buğdayı organizasyonu buralarda da kutlanmaya başlanmış.
eskiden ilk dişi çıkan bebeğin dişlerinin , buğday gibi sağlam, bereketli ,sağlıklı olması temennileri dolayısıyla abartıdan uzak, akrabalarla hazırlanan nohutlu buğday, parti organizasyon işletmelerinin de tanıtımlarıyla baya popüler bir olay olmuş çıkmış.

oğlumun ÖZGE TEYZESİ  sayesinde çok mu çok tatlı ve bir o kadar da yorucu olan tatlı diş kurabiyelerinden yaptık. hatıra olsun ,güzel bir anı olarak saklansın diye. oğlanı anneme yolladığım gibi başladık kurabiye yapımına . özge bu konularda oldukça hamarat bir hatun olduğundan alet edevat konusunda da bir pasta şefi kadar donanımlıydı. akşam 8 den gece 2 ye kadar muhabbet eşliğinde oğlumun papyonlu , donlu diş kurabiyelerini yaptık.




diş buğdayını da takip ettiğim öğrenen annenin  yazısı sayesinde geleneksel ve herkesin fazla yiyemediği klasik bir tat olmaktan çıkarıp güzel bir tatlı çeşidi haline getirdik.. boşuna dememişler akıl akıldan üstündür diye :)







sonra herkesin yaptığı gelecek okuma ritüelini uyguladık . bir tepsinin içine makas,defter,ateşölçer,müzik aleti,kalem gibi mesleki açıdan anlamlandırabileceğimiz eşyaları koyduk . bizim oğlan tepsiyi ve içindekileri elinin tersiyle savuşturuverdi.eyvah adam hiç bişey olmayacak dedim ! yok yok yerini beğenmemiştir o dedik hemen oğlanı mama sandalyesinden yere aldık gene tepsiyi ve içindekileri aynı düzende önüne koyduk . o tepsi gene elin tersiyle itildi! sonra tepsiden kurtulup herşeyi önüne koyduk bizim şapşik direkt kitaba sarıldı . ohh okuyacak bu oğlan çook şükür diye klasik anne edasıyla kucakladım , sarıldım. eninde sonunda bir şekilde okuyacak ama sanırım önüne dayatılan hiç birşeyden hazzetmeyecek :) etmesin de zaten.

kendi olsun bize bağımlı olmasın . mutlu olsun , huzurlu olsun . az olsun ÖZ olsun. adam olsun , ayakları yere sağlam bassın.

buğday tanesi ile ilgili çok güzel bir yazı okumuştum.  yazıda diyor ki ;


KENDİSİNİ ÜÇ GELECEK BEKLEYEN BİR BUĞDAY TANESİ GİBİYİM.BUĞDAY TANESİ BİR ÇUVALA KONDUKTAN SONRA BİR DOMUZA YEDİRİLMEK ÜZERE AHIRA BOŞALTILABİLİR.YA DA EKMEK YAPILMAK ÜZERE ÖĞÜTÜLEBİLİR.YA DA ALTIN BAŞAĞIN BİR TANEDEN BİNLERCE ÜRETİLEBİLMESİ İÇİN TOPRAĞA EKİLEBİLİR.
BEN , TEK BİR FARKLA BUĞDAY TANESİ GİBİYİM;BUĞDAY TANESİ DOMUZA YEDİRİLMEK , YA DA EKMEK İÇİN ÖĞÜTÜLMEK YA DA ÇOĞALMAK İÇİN TOĞRAĞA EKİLMEK ARASINDA BİR SEÇİM YAPAMAZ. OYSA BEN SEÇEBİLİRİM.
HAYATIMI NE BİR DOMUZA YEDİRECEĞİM NE DE BAŞKALARI TARAFINDAN PARÇALANIP YENİLMEK ÜZERE ÜMİTSİZLİK TAŞLARI ARASINDA ÖĞÜTÜLECEĞİM.

tüm hayatın buğday gibi bereketli,dişlerin gibi sağlam temeller üzerine kurulu , gözlerin gibi ışıl ışıl olsun yavrum . ilk dişin ve gelecek dişlerin hayırlı olsun .

sevgiyle kalın...



6 yorum:

bilge dedi ki...

Hayırlı olsun şansı güzel sağlıklı sevdikleri ile bir ömür mutlu barış dolu bir dünyada yaşasın..sevgiyle kalın..

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum . :))

Cafe Tigris dedi ki...

Merhaba Blog keşif etkinliği aracılığıyla sizin izleyiciniz oldum . Bloğumda siz görmekten mutlu olurum sevgilerimle
tigrisdriver.blogspot.com
Minik meleklerim

Unknown dedi ki...

Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz :))

Ogrenen Anne dedi ki...

Ooo inci gibi bembeyaz sağlıklı güçlü dişleri olsun, hayırlı olsun! :)

Unknown dedi ki...

Ay çok teşekkür ederim :)) bu arada yorumlar için de teşekkürler . Gökkuşağı hikayesine hoş geldin :)) her zaman beklerim

Popüler Yayınlar