15 Şubat 2015 Pazar

AMA TEKER TEKER GELİN YAA !

ah be çocuğum ! dişindi , uykundu, atarındı derken şimdi bir de başımıza ayrılık endişen geldi. sametin ilk diş hikayesini şu yazımdan okuyabilirsiniz. gayet rahat ufak tefek belirtilerle atlatmıştık. ama 2. dalga biraz ağır yaşanmaya başladı . oğlum şuan dişleri yüzünden deliriyor.iştahı azaldı. yoğurda bayılırdı bugün ağzına almadı,yumurtasını yarım bıraktı.omzuma eskisinden de hırsla saldırıyor.


uyku ile alakalı problemlerimi ve yaptıklarımı da  şuradan , şuradan   ve buradan  okuyabilirsiniz.
uyku olayı 2 ileri 1 geri modunda şu ara ... bir ergenle yarışacak seviyede olan bebeğime ilmek ilmek uğraşarak uygulamaya çalıştığım uyku eğitimi de yarı yolda kaldı.

uyku işini halledemeden bir de tavşanın şapkasından öfkeli atarlanan bebek çıktı. deneniyorum galiba  . sabrımı sınama şifa ver Ya Rab ! derkeneee :)) hoş geldin ayrılık korkusu.

bu nedir arkadaş? yavrucağızım,sevdiceğizim daha minnacık . dişi, uykusu, öfkesi yeterince ağzımıza mıçıyorken bir de anne kaybetme korkusu da neymiş?

yanından kalkmaya başladığım an abartmıyorum çocuk paçama yapışarak ağmaya başlıyor. su içecem oğlumm, annenin çişi geldi oğlummm , yapma oğlumm,  etme oğlummmm
...  kucağıma aldığımda her zamankinden daha sıkı sarılıyor. bu durumdan şikayetçi olduğum söylenemez tabi hoşuma da gitmiyor değil ehehhüüehüü ;)) ama 10 kg oldu .kucak da kucak derken benim çırpı bacaklarım birbirine geçti artık :(

benim sakin , mazlum oğlum zırlak oldu çıktı. gene fena değil hala ağlarken gülmeye çalışıyor.
belki de kendince diyor ki - anne yaaa .. bana neler oluyor? dişim ağrıyor, çok kaşınıyor, yapmak istediklerimi yapamıyorum, hala emekleyemiyorum , her an yanında olmak istiyorum , kendimi anlatamıyorum ve bu beni çok sinirlendiriyor! ve yanımdan ayrılacaksın beni bırakacaksın diye çok korkuyorum . kimseyi istemiyorum ....

bence bir bebeğin bakımının en zor kısmı 8 ila 12 ay arası . ben buna kanaat getirdim. çünkü ilk 6 - 7 aya kadar daha sakin oluyorlar. ( ilk 3 ay yaşanan kolik ağlamaları , gaz problemi hariç ) ama 8. aydan itibaren daha hareketli ,bir şeyler yapmaya çalışan, dünyanın daha da farkına varan küçük bireyler olup çıkıyorlar. mesela samet şu ara feci derecede yürümeye merak saldı . adam adım atmak istiyor ,emeklemeye çalışıyor, ağzının içi laf dolu bi dile gelse neler çıkacak :)

benim kendimce yorumum bir bebeğin 8 -12 aylık dönemi bana kalırsa BEBEĞİN ERGEN  dönemi olarak kabul edilmeli . çünkü yürümeye başladığında , kendini kurtarmaya başladığında daha sakin oluyorlar. bu dönem çok daha sinirli , daha tahammülsüz oluyorlar. hem diş huzursuzluğu  hem büyümenin o sancılı aşamaları sarsıyor bebekleri. 

her zamankinden daha fazla sabretmeye başladım. sabır dilemeye başladım, tahammül etmeye başladım. bence ben şuan anneliğimin bugüne kadar ki en zor kısmını yaşadım. tabiki aaa büyüsün daha ne zorluklar görüceksin bak .. bunlar da neymiş  hıh ! dediğinizi duyar gibi oluyorum. e napalım . kaderimse çekerim :)

neyse şu bebeklerde ayrılık anksiyetesi hakkında bir kaç faydalı yazı okudum .merak eden , ihtiyacı olan varsa buradan  ve şuradan  okuyabilirsiniz .

tüm annelere anksiyetesiz , sakin , huşuu dolu günler diliyorum :))

sevgiyle kalın.

6 yorum:

Cafe Tigris dedi ki...

Bende bir miminiz var ;)) sevgilerimle

ikrâ dedi ki...

Ne güzel anlatmışsınız. Bende henüz yolun başında olan bir anneyim,ek gıdaya geçiş sürecindeyiz ve biraz zor günler geçiriyoruz. Rabbim hepimize kolaylıklar nasip eylesin

Unknown dedi ki...

Âmin .. Ek gıda Süreci hem anne için emzirmenin yükünü hafifleten ama aynı zamanda Bambaşka da bir sorumluluk .. Kolaylıklar diliyorum :))

Unknown dedi ki...

Ilkten anlamadım. Mim de neymiş derken . Gene sizin sayenizde öğrendim :)) şimdi bende bu soruları kendi bloğumda paylaşıp izlemeye aldığım bloglardan birkaçını mimeyeceğim . Doğru anlamışım değil mi ? Tökezlemiyelim de :))

Güzellik Meselesi dedi ki...

Anne olmak güzel fakat bir o kadar da zor :) Zamanı gelince tatmak nasip olur inşallah :)

Unknown dedi ki...

İnşallah . O kadsr sor olmasına rağmen sırf bunun için bidaha dünyaya gelsem gene kadın olmak isterim :)

Popüler Yayınlar