22 Mayıs 2015 Cuma

yürüdükçe değişti bu çocuk ayol !



hani anneler genellikle bunaldıkları zaman derler ya , ya büyüdükçe değişti bu çocuk ,bir tuhaflaştı diye :)) o aslında büyüdükçe değil yürüdükçe gibi geliyor bana..

evimizin cırcır böceği  , azimle , tutkuyla ,coşkuyla, aşkla, sağlıkla -şükürler olsun!-,afacanlıkla 354 gündür aramızda . büyümeye çalışıyor, adapte olmaya çalışıyor, bazen oluyor , bazen coşuyor ve nihayetinde bir şekilde evin küçük tatlı bireyi haline geldi . ev içinde en küçük ama bizim için en büyük ev kişisi benim oğlum :)

şuan profesyÖnel şekilde emekliyor fakat sanırım emeklemeyi zirvede bırakıp bir üst dala konma peşinde . ne mi?YÜRÜME! evet artık benim sevgili oğlum samet yürüme ve tırmanma dönemine girmiş bulunuyor.  evin her metrekaresine ayak bastıkça aya ayak basmış gibi sevindirik olan bu garip küçük ev kişisinin huyları da değişti tabisi :)) o ev içinde yeni yerler keşfedince aya ilk ayak basan gibi seviniyor akabinde yeni yeni huylar türetince ben de ay'da ilk bastıkaçtıdan nasibini alan gibi dumurlaşıyorum.  şöyle ki ; her yeni yürümeye başlayan normal bir çocuk gibi benimki de ;

-AŞIRI DERECEDE  İLGİ  istiyor ve bir anlığına bile başka şeylerle vakit ayırmama asla izin vermiyor.  samet evin her tarafına korkmadan rahatça gidebildiğinden beri algıları iyice açıldı ve keşfettiği her şeyi oyuna çevirebilme kapasitesinde tavan yaptı. ve eğer benim ilgimi çekemiyorsa evdeki tehlikeli bir  kaç davranıştan birine yöneliyor . bunlar aynaya doğru hızla emekleme ve aynayı düşürmek istercesine sallama, televizyona doğru hızla emekleme ve kutuların kartlarıyla oynama , merdivene doğru hızla yönelme ve tırmanma, fırına doğru hızla emekleme ve kapağı açma girişimleri :)) ve benim zeki zıpırım bunlardan birini yaparken örneğin aynaya yöneldiğinde aynanın dibine giriyor hemen dönüp bana bakıyor - bak aynaya geldim ya benimle ilgilen ya da güzelim aynanı yere indiririm !! bakışıyla evet bakışıyla beni bir güzel yola getiriyor. bu davranışı da benim üzerimde rahatlıkla GÜÇ kullanabildiğinin bir göstergesi :))
-İNATÇI VE DIK KAFALI kafasına    koyduğunu  yapan    ve   beni  bir güzel ağzı açık bırakan bir   küçük insan oldu  . Süper  bir şekilde atak , hızlı ve tehlike anlayışından yoksun olan bebeğim defalarca totosunun üstüne düşmesine rağmen dolaplardan ve fırından kendini alamıyor , oraya buraya tırmanmaktan vazgeçmiyor .
- ÇOK YOĞUN  BİR PROFESÖR bazen oyuncaklarıyla oynamaya öyle dalıyor ki sanki atomu parçalayacak haspam :)) hele o kablolar yok mu ? O prizler , o fişler , kumandalar ... Hiç sesi çıkmıyor dudaklar uzamış , minicik ellerle alet edevatı kavramış çözümlüyor da çözümlüyor . Dudaklı sakine senii:))
-İSTEKLER SÜREKLİ DEĞİŞİYOR deniyor her gün yılmadan. Yeni şekillerde uyuma , her zaman hımm diye yenen yemeğe bırun kıvırma , yüzüne bakmadığı oyuncaklara karşı yükselmesi , zırlayarak içtiği şurubu şapırdatarak içip beni aha dedirtmesi gibi. Aşığım yaa :))
-ANNEYİ DIŞ DÜNYADAN KOPARMA girişimleri. Evet eğer beraberce dışardaysak ya da evimizde misafirlerimiz varsa ve ben süper zevkli bi muhabbete dahilsem bu hınzır daha sözcük kullanmadan benim sürekli sözümü kesip alooo ayıp oluyo onlar gitcek ben kalcam başına kırılıyom amaa!!! Tarzında halleniyor:)) çok ustaca dikkati üzerine toplayıveriyor :))
-KARARLI VE BAĞIMSIZ eğer o merdivenden tırmanılacaksa Kaçış yok yanına gidilecek ellerden tutulacak defalarca inilip çıkılacak, altı bezlenmeyecek , bebek Arabasına oturmayacak , dolaplar deşilecek  ve bunlar aklına ne zaman eserse o zaman yapılacak . O bağımsızca keşfedecek Sen bağımlı bir şekilde itaat göstereceksin ! :))
- HER YEMEK YENI BIR OYUN olacak . Kaşığa pat diye çakıp şakaaa der gibi sırıtacak :)) yiyip yiyip Yemeğin ortasında Doymuş gibi yapacak sonra olmadık zamanda aklı başına gelecek aç olduğu için huysuzlanacak sen de küçük sevimli Tencerelerinde yeni sıcak yemekler deneyeceksin.
-UYKU DÜZENI bazen harika olacak bazen sabah ezanlarında mini mini bir kuşu söyleyip oynayacaksın ve senin uykun kaçtığı an onun uykusu gelecek güzel gözleri kapanacak sen zombi gibi ortalıkta dolaşacaksın. 
-KORKULARI da  vardır. Koca elektrik süpürgesinden korkmadan üstünde tepinen çocuğunun ağzındaki sakızdan tırsmasına , eline verdiğin balondan iğrenmesine ve akabinde korkmasına Şahit olacaksın. Kocayla şakalaşmalardan bile tedirgin olacak sen de hep stabil olmaya çalışacaksın.
-AYRILIK ANKSİYETELERİ vardır. 9-12 ay Arasında ortaya çıkan ve 14. Ayda tavan yapan . Sen yokken durduğu bir yerde sen olduğu zaman paçandan düşmeyen... 
-VE SEVGİ DOLUDURLAR  sürekli kahkahalarıyla evinizi şenlendiren,ay bu yokken ben ne yapıyormuşum dedirten, şoparlıklarıyla sizi güldüren bazen güldürürken düşündüren , herşeyi hisseden , anlamaya başlayan, sabahları sizi bazen öpücüklerle bazen suratınıza şırankk diye inen bir tokatla uyandıran , sarılırken içinize sokmak istediğiniz , bazen saçınızı başınızı yolma durumuna gelsenizde ama o daha bebek diye kendinizi frenlediğiniz  garip tuhaf varlığınızın yürüme dönemindeki davranışları sizin de davranışlarınızı şekillendirmenize yol açacak . 

olumlu olun , bir nefes alın, varlığına şükredin , emniyet kemerlerinizi bağlayın 

yürüme dönemi başladı !





7 yorum:

Ogrenen Anne dedi ki...

Hayırlı olsun, ayakları hayat boyu sağlam bassın hayata :)

Blogcu Sultan dedi ki...

inşallah kolaylıkla yürürde sende onun tıpış tıpış yürüyerek ortalığı karıştırdığını görürsün :)

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederimm :))

Unknown dedi ki...

:))) aynen aynen ama zaten başladı karıştırmalara bir de tıpış tıpış yürüyünce artık ben ne hale gelirim bilmiyorum :)) Sağolun

Unknown dedi ki...

Ay harikasın! Benim de 4 yaşında kızım var. Annelikle ilgili bir tema yaptığın için çok seveceğim seni :) Takipçin oldum, sitene katıldım canım, kahve yanı'na beklerim. Sevgiler... :)

Unknown dedi ki...

Çok çok teşekkür edrim :)) şuana kadar aldığım en tatlı en ayyy dedirten yorum seninki oldu tabiki de gelicem ve muhtemelen ben de seni çok sevicem :))

chris dedi ki...

Hello I'am Chris !
I suggest you to publicize your blog by registering on the "directory international blogspot"
The "directory" is 20 million visits, 193 Country in the World! and more than 20,000 blogs. Come join us, registration is free, we only ask that you follow our blog
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
Imperative to follow our blog to validate your registration.Thank you for your understanding
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.fr/search/label/**SPECIAL%20PAGE%20BLOG%20POSER
Happy Blogging
****************
Thank you for following my blog - it is greatly appreciated! :o)
i followed your blog, please follow back
++++++++++++++++

Popüler Yayınlar